Lubja tänavale kerkib uus büroohoone

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lubja tänava politsehoone lammutati 2007. aastal.
Lubja tänava politsehoone lammutati 2007. aastal. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus esitab homme volikogule Lubja tn 4 kinnistu detailplaneeringu kehtestamise eelnõu, mille kohaselt võib praegu tühjale krundile rajada kuni kaheksakorruselise büroohoone.


Varem asus kinnistul neljakorruseline politseijaoskonna hoone, mis lammutati 2007. aastal, vahendas Raepress. Kinnistu kuulub Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsile.

Detailplaneering näeb krundile ette büroo- või administratiivhoone, mille esimestele korrustele võib rajada avaliku kasutusega äriruumid. Hoonele on ette nähtud kuni kolm maa-alust korrust. Hoone on kavandatud nelja- ja kaheksakorruselistest osadest koosnevana. Sobitamaks kavandatavat küllaltki suurt hoonet Lasnamäe nõlva rohelisse vööndisse, tuleb hoonet tugevalt liigendada.

Liiklusohutuse suurendamiseks ja kvartali tänavate liikluskoormuse ühtlustamiseks plaanitakse detailplaneeringuga ka liikluskorraldust muuta, Lubja ja Vilmsi tänava ristmik on plaanis muuta ringristmikuks. Detailplaneering arvestab ka kavandatava Lõunaväila lahendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles