Posti teel saatmise tõttu hiljaks jäänud Šuvalovi määruskaebus loeti kehtivaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kohtunik Ardi Šuvalov
Endine kohtunik Ardi Šuvalov Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Ardi Šuvalov siiski vaidlustas ennetähtaegselt vabastamata jätmise määruse õigeaegselt, kuid kuna see saadeti vanglast kohtusse tavapärase käsiposti asemel Eesti Posti kaudu, ei jõudnud see õigeaegselt kohale.

Vastupidiselt varem avaldatud infole esitas Ardi Šuvalov siiski 23. detsembri 2009. aasta Tartu maakohtu määrusele määruskaebuse, mis loeti esitatuk tähtaegselt ja saadeti menetlemiseks Tartu ringkonnakohtusse, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja.

Ardi Šuvalovi suhtes tehtud Tartu maakohtu määrus jõustati algselt 5. jaanuaril 2010, kuna viimane kuupäev määruskaebuse esitamiseks oli 4. jaanuar. Šuvalov andiski määruskaebuse vanglatöötajale juba 3. jaanuaril ehk tähtaegselt.

Kuigi Tartu vangla ja Tartu kohtumaja vahel toimib tööpäeviti igapäevane posti edastamine käsipostiga, postitati nimetatud määruskaebus vanglast Eesti Posti kaudu tavapostiga 5. jaanuaril, mistõttu see jõudis kohtusse tavapärasest hiljem ehk alles 7. jaanuaril.

Seega oli kohtu poolt esialgu antud teave maakohtu määruse jõustumise kohta ennatlik. Kohtumäärus ei ole jõustunud, kuna Ardi Šuvalov esitas sellele tähtaegselt
määruskaebuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles