Kriminaalpolitsei hoiatab: ärge jätke asju valveta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Järelevalveta jäetud asjade vargusi uurivate politseinike sõnul varastatakse kõige rohkem mobiiltelefone ja rahakotte, politsei kutsub inimesi oma asjadel rohkem silma peal hoidma.

Taolisi vargusi registreeritakse pidevalt, kuid selliste kuritegude arvu aitaks kindlasti vähendada kodanike valvsus oma varaga ümberkäimisel ja hoidmisel, vahendas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ainuüksi eile registreeriti Tartus kaks vargust, kus kurjategija varastas järelevalveta jäetud mobiiltelefoni. Tähe tänaval asuvas koolis varastati ühe õpilase koolikotist mobiiltelefon maksumusega 2 000 krooni ning Küüni tänaval asuva restorani laualt varastati õhtul järelevalveta jäetud mobiiltelefon.

Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseinik Jaan Tomingas ütles, et varaste seas on eriti populaarsed mobiiltelefonid ja rahakotid.

«Kallis ja väärtuslik ese meelitabki kurjategijat vargusele ning eriti siis, kui see ilma järelevalveta jäetud,» lisas ta. Jaan Toomingase sõnul varastatakse järelevalveta asju ööklubidest, õppeasutustest ja kabinettidest.

Et mitte langeda varguse ohvriks, soovitavad politseinikud oma asjadel pidevalt silma peal hoida. «Mobiiltelefon või rahakott tasub hoida lukuga taskus,» lisas
kriminaalpolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles