Kohus ei rahuldanud Lootsmanni õiguskaitse taotlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Enda maavanema ametist vabastamise ebaseaduslikuks tunnistamist taotlev endine Harju maavanem, keskerakondlane Värner Lootsmann ei saanud kohtult esialgset õiguskaitset.

Tallinna halduskohtu konsultant ütles BNSile, et kohus ei rahuldanud Lootsmanni esialgse õiguskaitse taotlust.

Kohus arutas täna Lootsmanni kaebust ametist vabastamise korralduse tühistamiseks ning jätkab kaasuse arutamist 10. veebruaril.

Valitsus vabastas Lootsmanni Harju maavanema kohalt mullu oktoobris. Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri sõnul viisid maavanema vabastamiseni menetlustähtaegadest mitte kinni pidamine, puudulik järelevalve, õiguste delegeerimine isikutele, kellele seda teha ei tohiks ning käitumine konfiskeeritud varaga.

Kiislerile ei meeldinud, et Lootsman kasutas maavanemana narkodiilerilt konfiskeeritud luksusmaasturit ja seda ka siis, kui viibis haiguslehel.

2006. aasta veebruaris viieks aastaks ametisse nimetatud Lootsmannil oli maavanemana skandaale ette tulnud ka varem. Valitsus kaalus 2007. aasta aprillis tema ametist vabastamist seoses puuduliku järelevalvega Sakala keskuse lammutusloa õiguspärasuse üle. Tookord karistas valitsus teda siiski noomitusega. Lootsmann vaidlustas noomituse kohtus, mis andis talle õiguse ja tühistas noomituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles