Kõik Eestis postitatud kirjad käivad läbi Tallinna

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Toomas Huik

Eelmisest aastast on Eesti Post oma töö ümber korraldanud selliselt, et kõik Eestis postitatud kirjad käivad läbi Tallinna sorteerimiskeskuse.

See tähendab, et näiteks Kuressaarest Kuressaarde või Võrust Võrru saadetud kirjad lähevad Tallinnasse sorteerimiskeskusesse ning pärast seda jõuavad alles sihtpunkti, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Iga tööpäeva õhtul laaditakse Kuressaare postkontorist Eesti Posti autole lisaks muudele saadetistele ka umbes 2000 kirja, mis saadetakse Tallinnasse ning hommikul, kui postiauto mandrilt värskete ajalehtedega taas Saaremaale jõuab, toob ta umbes kolmandiku kirjadest jälle tagasi.

«Oluline on, et klient paneb kirja posti ja see jõuab adressaadini järgmisel päeval. Tegelikult ta ei teagi, et kiri on vahepeal lisaväärtust kogunud Tallinnasse sõites,» rääkis Eesti Posti Saaremaa kandekeskuse juhataja Margit Tammeleht, kelle sõnul on 90 protsendil juhtudel kirjad järgmisel päeval adressaadil käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles