Lumes elavad mullikad kütavad Hiiumaal kirgi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullikad. Foto on illustratiivne!
Mullikad. Foto on illustratiivne! Foto: Sille Annuk

Hiidlased süüdistavad kohalikku põllumeest loomapiinamises, sest tema mullikad on metsa all lumes, kuid loomaarstid selle süüdistusega nõus ei ole.

Hiiumaa karjakasvataja Olav Ellermaa sõnul on veis parasvöötme loom ning saab siin kenasti aasta ringi hakkama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Las ta elab nii, nagu see loodus meie kandis kohane on, ja ta tuleb sellega täiesti edukalt toime,» arvas talumees, kelle sõnul on looduses olemas looduslik vesi ja kui sööta juurde lisada, näevad loomad head välja.

Hiiumaa veterinaarkeskuse juhataja Jüri Lauter märkis samuti, et veistele, kes on praktiliselt kogu elu väljas elanud, ei tule talv ootamatult ja nad taluvad õues elamist.

Detsembris käis veterinaarkeskuse juhataja Ellermaa loomapidamisega tutvumas ning seaduserikkumisi ta ei avastanud - loomadel oli süüa ja juua, oli ka varjumise võimalus ning vasikaid ta karjas ei kohanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles