Kogu seagripivaktsiin on Eestis kohal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue gripi vastane vaktsiin Celvapan aegub septembris
Uue gripi vastane vaktsiin Celvapan aegub septembris Foto: Priit Simson

Eile saabus Eestisse viimane kogus uue gripi vastast vaktsiini.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Jana Rosenfeld kinnitas Postimees.ee'le, et eile saabus 102 000 doosi Celvapani, millega on kogu tellitud vaktsiin Eestil nüüd kätte saadud.

Veel möödunud nädalal ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur, et peab vaktsiinitootjatega läbirääkimisi selle nimel, et jätta osa Eestile tellitud vaktsiinist välja ostmata, sest elanikel on liiga väike huvi selle vastu. Vaktsiiniülejääkidega on hädas mitmed teisedki Euroopa riigid.

Kokku ostis Eesti 250 000 doosi seagripi vastast vaktsiini, millest esimene saadetis jõudis detsembri keskpaigas.

Esmaspäevase seisuga oli end vaktsineerida lasknud veidi üle 11 400 inimese. Huvi kaitsesüstimise vastu tõusis pärast seda, kui valitsus möödunud nädalal otsustas selle teha kättesaadavaks kogu elanikkonnale.

Kokku kulub Eestil vaktsiini ostmisele ja vaktsineerimise korraldamisele 35 miljonit krooni, millest 20 miljonit eraldas valitsus oma reservist, ülejäänud tuli haigekassa reservist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles