Rae valla koalitsiooni lõhkus pensionäride poputamine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt istub Raivo Uukkivi täna viimast korda oma töölaua taga.
Tõenäoliselt istub Raivo Uukkivi täna viimast korda oma töölaua taga. Foto: Toomas Huik.

Eile õhtul Rae vallavanemale Raivo Uukkivile umbusaldusavalduse esitamise ja valla senise võimukoalitsiooni lagunemise üheks põhjuseks oli keskerakondlastest vallavolinike kindel soov pensionäridele jõulutoetust maksta.


Paljude erimeelsuste tõttu otsustasidki kohalikud reformierakondlased moodustada võimukoalitsiooni koos Isamaa ja Res Publica Liiduga.

Reformierakondlasest vallavolikogu esimehe Veigo Gutmanni sõnul läksid oravapartei ja keskerakondlaste arvamused valla eelarve koostamise ja eelarve vahendite kasutamises ning valla juhtimise põhimõtete osas lahku. «Majandusliku tõusu ajal olid meie vaated ja põhimõtted laiades piirides enam-vähem samad, aga tänases raskes majandusolukorras läksid arvamised väga suures osas lahku ja tekkisid erimeelsused,» ütles Gutmann Postimees.ee'le.

Üheks tüliõunaks oli tema sõnul see, kas maksta praegusel raskel ajal valla pensionäridele kokku umbes kahe miljoni krooni ulatuses jõulutoetust. Gutmann leidis, et selle raha eest saaks muuta liikluskorraldust kooli juures, kus 800 last, nende vanemad ja õpetajad iga päev ohtu sattuvad.

Tõenäoliselt Uukkivi asemel vallavanema ametisse asuva Gutmanni sõnul tuleb valla eelarve kriitilise pilguga üle vaadata ja seda ilmselt ka pisut kärpida. «Ma arvan, et kaks-kolm miljonit krooni tuleb kindlasti reservi jätta ja veel kaks-kolm miljonit tuleb leida investeeringuteks,» lausus Gutmann.

Praeguste kokkulepete järgi peaks Gutmann saama vallavanemaks. Volikogu esimehe koht aga läheb IRLi liikmele Agu Laiusele. Keskerakonnal on Rae vallavolikogus kaheksa, Reformierakonnal samuti kaheksa ning IRLil viis kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles