Kuressaare Gümnaasiumi õpilased kaebavad külmade klassiruumide üle

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Saaremaa suurima õppeasutuse, Kuressaare Gümnaasiumi (KG) õpilased kurdavad, et klassides on külm, kuid ametnike sõnl on kõik korras ja noored kävad liiga õhukeselt riides.

«Esmaspäeval koolist koju tulles ei saanud ma külmatunnet nahavahelt õhtukski veel välja,» kirjeldas gümnaasiumis õppiv anonüümseks jääda sooviv neiu oma enesetunnet, mida pika päeva järel jahedas klassiruumis veetes koges, kirjutab Meie Maa.

KG klasside õhutemperatuuri kohta kooli haldusjuhilt Külli Männilt aru pärides selgus, et ehkki küte on õppeasutuse kõige suurem kuluartikkel, polevat sooja majas vähendatud.

«Klasside õhutemperatuuriks mõõtsime eile keskpäeval 17,5-18 kraadi. Päeva lõpuks on neis kindlasti soojem,» ütles Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitš, kes KG klassiruumide õhutemperatuuri eile mõõtmas käis ja leidis, et tegelikult on kõik korras. «Lapsed tulevad kooli väga paljalt, nende riietus ei vasta aastaajale ega reaalsele ilmale,» osutas ta.

Lähtuvalt sotsiaalministri määrusest «Tervisekaitsenõuded kooli päevakavale ja õppekorraldusele» peaks õpperuumis sooja olema vähemalt 19 °C.

Küll täheldas Juri Zabellevitš ringkäigul asjaolu, et KG plastikust klassiakende õhuavade tihendid on väsinud ja vigastatud ning sealt puhub teatud ilmakaarest tuul sisse ja sellepärast hommikul tundubki klass natuke jahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles