Reisija peitis keelatud tabletid piiriületuseks kõhuõõnde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabletid.
Tabletid. Foto: Andres Teiss.

Maksu- ja tolliameti töötajad tabasid möödunud nädalal Tallinna reisisadamas kaks Soome kodanikku, kes üritasid ebaseaduslikult üle piiri toimetada psühhotroopseid ravimeid, peites neid ühe reisija kõhuõõnde.

Kokku oli kõhtu peidetud üllatusmuna kapslitesse pakituna 230,5 tabletti.

Tollikontrollist arstlikku kontrolli saadetud mehe soolestikust avastati kompuutertomograafia uuringu käigus kolm plastikust kapslit, mis olid omakorda pakitud kahe kondoomi sisse.

Kapslites olid erinevaid ravimid, millest suurem osa on kantud narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete nimekirja ja mille üle piiri viimiseks on vaja eriluba. Osa peidetud ravimitest aga nimekirja ei kuulu ega vajanuks eriluba.

Ravimid olid ostetud seaduslikult apteegist siinse arsti poolt välja kirjutatud retseptide alusel.

Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlust ning mõlemad isikud on vahistatud. Neile on esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb grupi poolt psühhotroopse aine toimetamist üle riigipiiri. Selle eest on karistusena ette kahe- kuni kümneaastane vangistus.

Salavedu vähenenud

MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste sõnul on tänu tollikontrolli ja terviseameti tõhusale koostööle oluliselt vähemaks jäänud selliseid juhtumeid, kus Eesti arstidelt saadud retseptiga ostetud ravimeid püütakse salaja üle piiri toimetada.

«Samas on tegevus muutunud varjatumaks, mida näitab ilmekalt see, et tollikontrolli kartuses peidavad reisijad tablette juba oma kehaõõnsustesse,» ütles Kanniste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles