Seadusemuudatus koondab riigihanked ministeeriumidesse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihanked annavad palju tööd teedeehitajaile.
Riigihanked annavad palju tööd teedeehitajaile. Foto: Raigo Pajula

Valitsus kiitis heaks riigihangete seaduse muudatused, mille tulemusena hakkavad ministeeriumid korraldama ühishankeid ja koordineerivad kõiki haldusala hankeid.


Tulevikus peaks suur osa riigihankeid koonduma rahandusministeeriumi poolt arendatavasse veebikeskkonda, mis lihtsustab oluliselt nii hankija kui pakkuja tööd, teatas ministeerium. Senisest rohkem pannakse rõhku nõustamisele, et vähendada eksimuste arvu hangete korraldamisel. Riigihangete järelevalve läheb samuti rahandusministeeriumile, samas hakkab paiknema ka vaidlustuskomisjon.

Lisaks täpsustatakse praktikas probleeme tekitanud seaduse punkte, mis puudutavad maksuvõlglaste ja alltöövõtjate kõrvaldamist hankeprotsessist, volitamist, pakkumuse tagatise tagastamist ning vaidlustusmenetluse vältel lepingute sõlmimist.

Tulenevalt riigikohtu suvisest otsusest muudetakse ka vaidlustusmenetluse korda analoogselt väärteomenetluse regulatsiooniga ning vaidlustuskomisjoni otsustele esitatud kaebused vaatab üle halduskohus.

Riigikogu heakskiitmisel jõustuvad seadusemuudatused 1. juulist 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles