Reps: uued õppekavad ei arvesta koolieluga seotud ühenduste arvamust

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Saar

Endine haridusminister Mailis Reps leiab, et täna valitsuses vastu võetud põhikooli ja gümnaasiumi õppekavad ei arvesta teiste koolieluga vahetult seotud ühenduste seisukohti.

Repsi sõnul pole piisavalt kuulatud koolijuhtide ühenduse, lastevanemate liidu, õpilasomavalitsuste liidu ja teiste koolieluga vahetult seotud ühenduste seisukohti.

Repsi sõnul tulnuks enne vastu võtta põhikooli- ja gümnaasiumiseadus ning pärast seda õppekava. «Ei ole arusaadav, miks pidi valitsus õppekavad just täna vastu võtma, kui Riigikogu kultuurikomisjon korraldab laiapõhjalise arutelu sellel teemal alles järgmisel nädalal,» märkis Reps.

Reps ei nõustu haritusminister Tõnis Lukase väitega, justkui laiapõhjaline arutelu parlamendis politiseerib pedagoogilise küsimuse. «Lukas ei peaks kartma demokraatiat. Kui vaadata arutelu, mis on toimunud põhikooli- ja gümnaasiumi seaduse üle, siis on see andnud erinevatele huvigruppidele kaasarääkimise ja oma tahte väljendamise võimaluse,» rõhutas Reps. «Pikk arutelu pole politiseerimine, vaid muudab sisu paremaks.»

«Selleks, et õppekava muuta, tuleb öelda, mis vanas on halvasti. Nii nagu Lauri Leesi rõhutas, et kehtiva õppekava alusel on Eesti Pisa tabelis teisel kohal,» ütles Reps.

Reps leidis, et enne uue õppekava vastuvõtmist tuleb seda rakendada pilootkoolis, et leida võimalikud kitsaskohad.

«Õppekava ei koosta vaid minister ning me tunnustame kõiki spetsialiste, kes on töötanud uue õppekava kallal, nüüd tuleb leida kõigi huvigruppide vahel konsensus,» lõpetas Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles