Kallas sooviks Eestis rangemat liikluspoliitikat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjoni transpordivoliniku kandidaat Siim Kallas ütles Euroopa Parlamendi saadikute küsimustele vastates, et ühtseid euroliidu kiirus- ja alkoholipiiranguid veel niipea ei looda.


Seejuures mainis Kallas, et ta oleks liikluskultuuri osas Eestis palju rangem kui Belgias, kus autojuhtidele lubatud vere alkoholisisalduse ülemäär on kõrgem kui Eestis. Kallas lisas, et liiklussurmasid Euroopas on võimalik vähendada ning ta tõi näiteks Eesti, kus 90ndate alguses hukkus 400 inimest aastas, kuid nüüd on ohvrite arv aastas vähenenud 100ni.

Kallas rõhutas ka vajadust tegeleda piiriüleste rikkumistega. «Tulemas on teedeohutuse tegevuskava,» kinnitas Kallas, kelle hinnangul annab Lissaboni leping head võimalused edasiminekuks.

Kiirus- ja alkoholipiirangute harmoneerumisest rääkides märkis Kallas, et see sõltub teede kvaliteedist, transpordikorraldusest ja kultuurist.

Mereliikluse turvalisusest ja võitlusest piraatlusega rääkides ütles Kallas, et rahvusvaheline üldsus aktsepteerib, et ühepõhjalised tankerid peavad maailmamerest kaduma ning selles valdkonnas lubas Kallas tööd jätkata.

Piraatidega võitlemisel lubas Kallas teha koostööd teiste riikidega ja tõhustada infovahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles