Indrek Tarand nimetas Kallase sõnavõttu ümaraks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Euroopa Parlamendis Roheliste ja Euroopa Vabaliidu saadikurühma kuuluv Indrek Tarand kritiseeris transpordivolinikuks pürgiva Siim Kallase tänast sõnavõttu.


«Ettevalmistatud kõne oli hea, küsimustele vastamine - nagu kogu Barroso [Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso - toim] komisjoni puhul - ebakonkreetne ja poliitiliselt ümar,» kommenteeris Tarand Postimees.ee´le Euroopa Parlamendi transpordikomisjonis täna aset leidnud ja tubli kolm tundi kestnud kuulamist.

Tarandi hinnangul ei suutnud Kallas eurosaadikute ees esinedes oma pädevust transpordivaldkonnas tõestada ning lisas, et Kallas möönis ka ise ausalt, et see on tema jaoks uus valdkond.

Möödunud aastal europarlamenti valitud Tarandi sõnul peab Kallas end esmalt valdkonna probleemidega kurssi viima, et ta saaks aasta pärast esitada selged käegakatsutavad ja mõõdetavad eesmärgid.

«Koostöövalmidust erinevate Euroopa institutsioonidega, sealhulgas parlamendiga rõhutas ta samamoodi nagu kõik teisedki volinikud, selget visiooni ei suutnud mina tema puhul tuvastada,» ütles end transpordivõhikuks nimetanud Tarand vastuseks küsimusele, kas Kallas on näidanud üles piisavalt initsiatiivi teha koostööd europarlamendiga.

Tarandi sõnul ei suutnud transpordivaldkonda keskkonnasõbralikumaks muuta lubanud Kallas teda esialgu veenda. «Kuna isiklikult on mul Kallasega hea töösuhe, usun, et tema kõrv on rohelistele ideedele valla,» oli Tarand optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles