Leesi: õppekavareform läheb maksma vähemalt 200 miljonit

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Prantsuse lütseumi direktori Lauri Leesi hinnangul läheb õppekavade reform uute õpikute tegemise ja pedagoogide ümberõppe tõttu maksma vähemalt paarsada miljonit krooni.

«Siin on väga suured paralleelid Vabadussamba püstitamisega, kus kaitseminister Jaak Aaviksoo pidas end väga kõrgeks asjatundjaks kunstiajaloo vallas ning nüüd pidas ka haridusminister Tõnis Lukas end asjatundjaks pedagoogika vallas,» ütles Leesi Vikerraadio hommikuintervjuus, vahendab ERR Uudised.

Leesi hinnangul võtab uute õpikute trükkimine ja ka pedagoogide vastav ümberõpe riigilt kindlasti vähemalt 200 miljonit krooni.

Leesi sõnul on õpikute vananemine loomulik protsess, kuid need peavad vastu pidama vähemalt ühe 12-aastase tsükli ja ka õppekavad peavad kestma sama kaua.

Valitsus andis eile heakskiidu haridusminister Tõnis Lukase esitatud uutele põhikooli ja gümnaasiumi õppekavadele, kuigi Lastevanemate Liit, Koolijuhtide Ühendus ja Õpilasesinduste Liit kutsusid enne istungit valitsust loobuma riiklike õppekavade kinnitamisest ja ootama ära riigikogus toimuva arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles