Politsei soovitab enne rooli istumist kontrollida juhiloa olemasolu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba
Juhiluba Foto: Postimees/Scanpix

Politsei meenutab viimasel ajal roolist tabatud juhtmisõiguseta inimestega seoses, et sõidukijuht peab omama juhiluba või muud juhtimisõigust tõendavat dokumenti.

Eile, 14. jaanuaril 23.42 peatas Põlvamaal Räpinas politseipatrull kinni sõiduauto VW Bora. Roolis oli Lõuna-Aafrika kodanik, 49-aastane mees. Kontrolli käigus selgus, et sõidukijuhil puudub juhtimisõigus. Täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei väärteomenetluse.

Põlva politseijaoskonna juht Tarmo Stokkeby märkis, et liiklusseadus kehtib Eesti territooriumil nii enda riigi kui ka teiste riikide kodanike jaoks. «Sõidukijuhil peab olema kaasas kehtiv juhiluba. Euroopa Liidu liikmesriigis väljaantud juhiluba kehtib ka Eestis. Kolmandate riikide kodanikel peavad vastavalt rahvusvahelise teeliikluse konventsioonile olema rahvusvahelised juhiload ja kui inimene asub elama Eestisse, siis tuleb 12 kuu jooksul vahetada juhiload Eesti juhiloa vastu,» seletas Tarmo Stokkeby.

Teine juhtum leidis eile aset Võrus, kus politseinikud peatasid Tartu tn-l sõiduauto Mercedes, mille roolis oli 1989. aastal sündinud noormees. Kontrolli käigus selgus, et autojuht esitas võõra isiku juhiloa. «Sõidukijuht väitis, et dokumendi ta leidis. Juhiloa päritolu ja kasutamise täpsemad asjaolud selgitame lähiajal,» ütles Võru politseijaoskonna juht Tauno Klaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles