Jõeveeru klassiõde: ta ei püsinud pudeliski paigal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO missiooni liige Tarmo Jõeveer, kes päästeti Haitilt maavärina rusude alt.
ÜRO missiooni liige Tarmo Jõeveer, kes päästeti Haitilt maavärina rusude alt. Foto: Reuters / Scanpix

Haiti maavärinast imekombel eluga pääsenud 38-aastase Tarmo Jõeveeru klassiõde Iisaku keskkoolist Lehti Targijainen on Tarmoga suhelnud alates 1980. aastate keskpaigast, kui nende pere kolis Ida-Virumaale Mäetaguse valda Pagari külla elama.


Alates esimestest maavärina uudistest Haitilt on Targijainen üritanud sündmustega kursis olla nii palju kui võimalik. «Elasime väga kaasa ja see oli väga kergendav, kui kuulsime, et Tarmo pääses rusude alt eluga välja,» rääkis Targijainen.

Naine rääkis, et Jõeveer oli juba noorena väga sihi- ja otsusekindel. Samuti on ta alati rind ees õigluse eest väljas olnud. Seepärast heideti Jõeveer isegi Sisekaitseakadeemiast korra välja, et ta sõbra eest seisis. Sihikindlust aga näitab see, et mees astus kooli uuesti ning siis ka lõpetas selle.

Keskkooli ajal oli Jõeveer Targijaineni sõnul nagu iga teine koolipoiss. «Ta oli krutskeid täis ja ega ta pudeliski paigal püsinud,» iseloomustas Targijainen. «Küll nad proovisid lohemänge ja muid poisteasju, mis teinekord viisid neid suurematesse sekeldustesse,» muheles endine klassiõde.

Jõeveer lebas ÜRO Haiti esinduse peakorteri rusude all ligi poolteist ööpäeva, enne kui imekombel vigastusteta sealt päästeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles