Nädalavahetusel süttivad Tallinnas tuleskulptuurid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuskede põletamine ja tuleskulptuurid mullusel Valgusfestivalil.
Kuuskede põletamine ja tuleskulptuurid mullusel Valgusfestivalil. Foto: Marina Puškar

Sel nädalavahetusel süttivad tuleskulptuurid nii linnahalli kõrval Kalasadamas kui Mustamäel Sääse keskuse juures.


Laupäeval kell 17 pannakse skulptuuridele tuli otsa Linnahalli lähedal Kalasadamas.


Valgusfestivali üks korraldajatest Epp Leikop ütles reede õhtul Postimees.ee'le, et tuleskulptuurid on enam-vähem valmis ja turvameeste valve all.

«Nende valmistamise tehnika lihtsalt on selline, et päris valmis ei saa neid nii vara teha. Seal kasutatakse põhku ja see läheb liiga niiskeks, kui ta liiga vara paika panna. Ja siis on tulemuseks see, et vaatame põhuskulptuure, mis ei taha kuidagi põlema minna,» selgitas Leikop.

Tuleskulptuuride autoriteks on Tallinna koolide õpilased. «Seal osalevad Pelgulinna kunstikooli õpilased. Väga uhke laeva ehitasid Linnamäe vene lütseumi poisid. Kokku osaleb kuus võistkonda, mis valmistavad igaüks ühe skulptuuri,» rääkis Leikop.

Teine tuleskulptuuride üritus on pühapäeval Mustamäel, Sääse keskuse ja 32. keskkooli lähedal platsil Kiili tänaval algusega samuti kell viis. Seal toimub tuleetendus, mille eest hoolitseb grupp nimega Flameous. «Nemad teevad nii tuleskulptuuri kui ka tuleetenduse, mille teemaks on muusad, lubas Leikop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles