Tallinna lumelinna ehitus algab homme

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse lumelinna ehitus.
Mulluse lumelinna ehitus. Foto: Peeter Langovits.

Lumelinna ehitamine algab sel esmaspäeval, kui osalejatele jagatakse veel viimaseid juhtnööre.


Schnelli tiigi äärde Toomparki rajatav lumelinn peaks valmis saama 23. jaanuariks ning selle avamine toimub laupäeval kell 13. Selleks ajaks peaks valmima kümme lumeskulptuuri.

Valgusfestivali raames kerkiva lumelinna rajamise ühe organisaatori Epp Leikopi sõnul on tänase seisuga ennast kirja pannud kümme võistkonda, aga nagu elu on näidanud, hüppab mõni tiim alati viimasel hetkel alt ära.

Esmaspäeval, 18. jaanuaril toimub lumelinna ehitajatele infopäev. See toimub kesklinna valitsuse infosaalis kell 15.30 ja kell 17. «Asjahuvilised võivad sinna vaatama tulla. Äkki on võimalik veel mõne meeskonnaga liituda. Aga üldiselt on osalejate arv täis ja praegu registreerime osalejaid veel vaid varunimekirja,» rääkis Leikop.

Osalejad peaksid tema sõnul olema valmis pikaks ja raskeks, kuid selle eest lõbusaks tööks, sest suurt lumeskulptuuri ei tee ühe või kahe päevaga valmis, vaid tuleks arvestada terve nädala kestva ehitamisega.

Igale meeskonnale näidatakse kätte üks lumekuhi, mille peal nad võivad siis oma fantaasiat rakendada. Tänavuse lumelinna teema on «Troopiline saar lumelinnas».
Et asi tasakaalus oleks, siis oli nädalavahetuse tuleskulptuuride ürituse teemaks omakorda «Põhjala talv».

Tänaseks on ennast lumelinna ehitajatena kirja pannud näiteks sihtasutuse Tallinn 2011 meeskond, mõned kooliõpilaste ja mõned firmade meeskonnad. Osa võtta on lubanud ka grupp lasteaiakasvatajaid.

Varasematel aastatel on lumelinna rajamisel oma oskusi näidanud ka elukutselised kujurid, kuid Leikopi sõnul jääb see tänavu rahapuudusel ära. Aga kui muude asjadega on kitsas käes, siis selle eest on tänavu lund rohkem kui kunagi varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles