Politseil pole õnnestunud Palusaart üles leida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja prefektuuri ametnikel pole õnnestunud üles leida Ivo Parbuse süüasja raames süüdistuse saanud ärimees Peeter Palusaart, kelle kohta Harju maakohus väljastas eile vahistamismääruse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kadri Välingu sõnul on politseinikud Palusaart täna mitmest kohast otsinud, kuid teda leida pole õnnestunud.

Kui Palusaart ei leita või ta ise politseisse ei tule, otsustab prokuratuur tõenäoliselt järgmise nädala alguses, kas taotleb tema tagaotsitavaks kuulutamist.

Kohus tahab Palusaare vahistamist, kuna mees läks enne kohtuprotsessi algust kohtu loata välismaale puhkama. Neljapäeval ei ilmunud ta ka eelistungile, tema esindaja väitel on mees haigestunud.

Parbuse süüasja arutamist juhtima hakkav Harju maakohtu kohtunik Merle Parts otsustas neljapäeval, et protsessi algusaeg pannakse paika 5. aprillil.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Parbuse süüasja kohtusse mullu detsembri alguses, süüdistades kokku 15 isikut pistise võtmise ja andmisega seotud kuritegudes.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja teatel süüdistatakse Parbust (50) selles, et ta võttis Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal töötades 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini korduvalt erinevatelt isikutelt pistist.

Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Süüdistuse kohaselt võttis Parbus pistist raha ja kinkekaartide näol nii endale kui ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai Ivo Parbus pistisena üle 980.000 krooni.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale (50) SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises.

Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile juriidilise isikuna. Nimelt võttis Ivo Parbus Elmar Sepa vahendusel ja viimase nõudel Tallinna linnaplaneerimise ametis seisma jäänud problemaatiliste detailplaneeringute üle järelevalve teostamise eest raha SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile (48) ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehas AS-ile, Peeter Palusaarele (40) ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arenduse OÜ-le, Toivo Susile (54) ja juriidilise isikuna TLS Invest OÜ-le, Tõnu Kortsule (35) ja juriidiliste isikutena OÜ-le Woody, OÜ-le Metsailu, OÜ-le Constancia ja AS Merko Ehitusele. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele (60).

2008. aasta lõpus vahistatud Ivo Parbus oli pool aastat vahi all. Praegu töötab ta Tallinna Kesklinna valitsuse avalike suhete nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles