Keskkonnakirves läks prügifirmale

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utileegi prügihunnikud Raadil
Utileegi prügihunnikud Raadil Foto: Sille Annuk

Eesti Keskkonnaühenduste Koda andis eelmise aasta kõige keskkonnavaenulikuma teo eest keskkonnakirve Utileek OÜ'le ja Utileek Lõuna OÜ'le.


OÜ Utileek ja OÜ Utileek Lõuna said keskkonnakirve selle eest, et ei suutnud kampaaniaga «Teeme ära 2008» võetud kohustusi täita ning hinnanguliselt 1 200 tonni on ikka veel ajutistel platsidel Harkus, Kuusikul ja Raadi lennuväljal Tartus. «Hoolimata tähtaegade pikendamistest ja keskkonnainspektsiooni ettekirjutustest pole Utileegid siiani oma kohustust lõpuni täitnud, kuigi töö teostamise eest on tasutud, teatas keskkonnaühenduste koda.

Eelmise aasta parim keskkonnategu on teadlaste Ivar Puura ja Tarmo Soomere initsiatiiv Nord Stream gaasitoru rajamise võimalikele negatiivsetele keskkonnamõjudele tähelepanu juhtimisel.

Tarmo Soomere ja Ivar Puura on teadlased, kelle suuresti vabatahtliku tegevuse tulemusel koostati Eesti seisukohad Nord Streami gaasijuhtme keskkonnamõjude hindamise käigus. Samuti on nende tegevus oluline laiema üldsuse teavitamisel ja olukorrale vastavate kriitiliste otsuste vastuvõtmisel. Ühtlasi on mõlemad teadlased nõustanud mitmeid keskkonnaorganisatsioone seisukohtade kujundamisel ja kutsunud üles teadusringkondi suuremat tähelepanu pöörama mitmete teaduslike argumentide eiramisele Nord Streami rajamisega kaasnevate riskide hindamisel.

Keskkonnaauhindu jagati kuuendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles