Päästeamet annab MTÜdele 300 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeameti projektikonkursile «Õnnetuste ennetamine 2010» laekus 47 taotlust, mille hulgast välja valitud üheksat toetatakse ligi 300 000 krooniga.

«Tahame inimesi panna märkama ümbritsevaid ohte ning ise neile lahendusi leidma,» ütles projektikonkursi koordinaator Tiina Laube. Iga-aastase projektikonkursi eesmärk on ärgitada kodanikeühendusi leidma lahendusi ohutusalastele kitsaskohtadele.

Seekord pöörati rohkem tähelepanu veeohutusteemalistele ning puuetega inimestele mõeldud projektidele.

Üle-eestilistest projektidest toetab päästeamet MTÜ Selts Eesti Vetelpääste veeohutusspetsialistide koolitust. Projekti raames viiakse läbi kolm 16-tunnist teoreetilist ja praktilist veeohutusalast kursust nii eesti kui vene keeles. Nii koolitatakse välja piisav hulk spetsialiste, kes saaksid veeohutusalaseid teadmisi jagada edasi suurele hulgale inimestele.

Raha antakse ka Eesti Kurtide Liidu projektile, mis suurendab kurtide kogukonna tuleohutusalast turvalisust. Selleks valmistatakse viipekeelsed tuleohutusalased õppevideod ning viiakse läbi mitmed koolitused üle Eesti.

Kaheksa aasta jooksul on päästeamet toetanud 89 mittetulundusühingute ennetustöö projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles