Riik toetab noorteorganisatsioone seitsme ja poole miljoni krooniga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium toetab noorteorganisatsioonide tegevust tänavu enam kui seitsme ja poole miljoni krooniga, vastavasisulise käskkirja allkirjastas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas eile õhtul.

Kuna tänavuses eelarves langes rahaliste võimaluste nappuse tõttu noorteorganisatsioonidele mõeldud toetuste kogumaht, lähtus haridus- ja teadusministeerium põhimõttest, et õigem on toetada senisest rohkem vahetu noorsootöö tegemist sotsiaalse tõrjutuse ohus olevate noortega, see tähendab enamjaolt noorema vanusegrupi noortega, kelle vanemad on töötud või peredes on lisaks materiaalsele kitsikusele teisi probleeme.

Nii lähtus ministrit nõustav noortepoliitika nõukogu toetusi määrates kõige hädapärasema vajaduse seisukohast.

«Nii ei määrata sel aastal esimest korda kõnealustest vahenditest toetusi erakondade noorteorganisatsioonidele, kuna nende emaparteisid rahastatakse juba niigi riigieelarvest,» põhjendas valikuid minister Tõnis Lukas.

«Kahe eelarveartikli alt erakondade rahastamine ei oleks praeguses rahalises kitsikuses õige. Õigem on suunata vabanev raha neile noorteühingutele, kelle jaoks on tegemist ainukese rahastamisallikaga.»

Riigipoolse toetusega võivad tänavu arvestada Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit, Eesti Üliõpilaskondade Liit, Eesti Skautide Ühing, Eesti Gaidide Liit, Noorteühing Eesti 4H, G4S Noorteklubi, Eesti Väitlusselts, MTÜ Urban Style, Noorteühendus ELO, Tugiõpilaste Oma Ring Eestis, MTÜ Avat ud Vabariik ning Eesti Noorte Naiste ja Noorte Meeste Kristlike Ühenduste Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles