Järvele rajatakse sotsiaalkeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla jaamahoones asub eakate sotsiaalkeskus.
Pääsküla jaamahoones asub eakate sotsiaalkeskus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus kehtestab homsel istungil Tuisu tänav 20 kinnistu detailplaneeringu, millega nähakse ette võimalus rajada 7000 ruutmeetri suurusele alale sotsiaalkeskus-koolihoone.


Detailplaneeringuga määratakse Kristiine linnaosas Tuisu tänava, Rahumäe tee, Tammsaare tee ning Järve tänava vahelises kvartalis asuvale Tuisu 20 kinnistule ehitusõigus kuni nelja maapealse ja ühe maa-aluse korrusega hoone rajamiseks.

Kinnistule on plaanis ehitada sotsiaal-, rehabilitatsiooni- ja ravikeskus ehk Kristiine sotsiaalkeskus ning erivajadusega lastele mõeldud Hilariuse kool.

Detailplaneeringu koostas PlaanPlaan Arhitektuuribüroo OÜ. Kinnistu omanik on Tallinna linn. Planeeringu koostamise algatamist taotles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet. Linnavalitsus algatas detailplaneeringu 25. veebruaril 2009.
Kinnistul on amortiseerunud lasteaiahoone ning abihoone, mille rekonstrueerimine on ebaotstarbekas. Planeeringuala on endine nõukogude sõjaväe territoorium, kuhu 1960. aastate alguses rajati puuetega laste rehabilitatsioonikeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles