Eesti elanikud annetavad usinalt Haitile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti kannatanud abitelgis söömas.
Haiti kannatanud abitelgis söömas. Foto: AFP / Scanpix

Üle tuhande Eesti elaniku on rahvusvahelistele organisatsioonidele annetanud Haiti maavärina ohvrite abistamiseks, UNICEFi ja Punase Risti kontodele on Eestis kogunenud juba üle poole miljoni krooni.

Annetusi on teinud kokku 1141 inimest, annetuste kogusumma on 527 619 krooni.

Punase Risti arveldusarvele on annetusi kandnud 795 isikut kogusummas 402 590 krooni.

Sealhulgas oli UNICEF Eesti Rahvuskomitee toetusarvetele tänahommikuse seisuga laekunud annetusi 125 029 krooni, annetajaid oli 346.

Organisatsioonid jätkavad toetuste kogumist, sest iga päevaga on hädaabi vajadus suurenemas.

«Võib öelda, et Eestis kogutud annetused jõudsid abivajajateni juba katastroofi teisel päeval, mil UNICEF saatis oma hädaabilaost Panamal Haitile joogivett, hügieenitarbeid, esmaabivahendeid ja toitu,» rääkis UNICEF Eesti esindaja Toomas Palo.

«Tänaseks on seal abi osutamas ka UNICEFi spetsialistid, kes abistavad eeskätt peavarjuta või vanemateta jäänud lapsi ja jälgivad abi logistikat. Püstitatakse ajutisi varjupaiku ja ajutisi telk-koole koos hädavajaliku sisustusega ja õppevahenditega, et anda võimalus lastel jätkata oma kooliteed ja leevendada nende niigi rasket psühholoogilist olukorda.»

«Kuigi paljudele tundub Eesti inimeste annetussumma tagasihoidlik, siis tegelikult on sellest suur abi: näiteks üks telk-kool koos varustusega maksab umbes 12 000 krooni, nii et sellega on olnud võimalik püstitada 8 ajutist kooli,» tunnustas Palu Eesti elanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles