Aaviksoo: võidusambaga tegelenuid premeeritute hulgas polnud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimeduses seisev Vabadussõja võidusammas.
Pimeduses seisev Vabadussõja võidusammas. Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Jaak Aaviksoo ütles riigikogus rahvasaadikute küsimustele vastates, et Vabadussõja võidusamba valdkonnaga tegelenud ametnikke läinud aasta lõpul preemiat saanud töötajate seas tõenäoliselt ei olnud.

«Ma arvan, et ma ei eksi, kui ütlen, et neid preemiasaajate seas ei olnud,» lausus Aaviksoo riigikogu infotunnis.

Keskerakondlane Lauri Laasi tundis huvi, kas kaitseminister peab õigeks 2009. aasta novembris ministeeriumi makstud preemiat 10 protsendile oma töötajaist, arvestades riigi rasket majanduslikku olukorda.

«Vaatamata raskele majanduslikule olukorrale, on inimesi, kes teevad rasketes oludes silmapaistvat tööd. Kaitseministeerium kahandas oluliselt oma töötajate arvu, viis läbi struktuurse reformi, mis kahandas juhtimistasandit neljalt kolmele, ja selle struktuurireformi käigus, selle struktuurireformi läbiviimiseks lepiti suvel kokku motivatsioonipakett,» selgitas minister.

Selle motivatsioonipaketi osaks oli Aaviksoo sõnul 10 protsendile parimatest preemia maksmine. «Pean jätkuvalt sellist sammu õigustatuks. Priiskamiseks ei saa seda kuidagi pidada, tegemist on üsna väikese osaga, nagu juba rõhutatud, parimatest. Selline motivatsioon hoidis oluliselt kokku vahendeid ja kasvatas motivatsiooni töötajaskonnas.»

«Silmapaistvate tulemuste eest, olen veendunud, tuleb inimesi ka materiaalselt premeerida. Ma ei näe selles mitte midagi loomuvastast,» rõhutas minister.

«Ma ei hakka tegema pealiskaudset ettekannet 22 töötaja saavutustest, need on läbi arutatud osakonnajuhatajate koosolekul, asekantslerite koosolekul ja kinnitatud kantsleri käskkirjaga. Olen veendunud, et need otsused olid põhjendatud ja töökollektiivis on selline otsus ka mõistmise ja toetusega vastu võetud,» kinnitas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles