Noored soovivad saada riigikogu arutelu peategelasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) soovib tõstatada riigikogus olulise tähtsusega riikliku küsimusena noortepoliitika arutelu.

Täna liiduga kohtunud Rahvaliidu ja Roheliste fraktsioonid avaldasid valmisolekut seda arutelu toetada.

ENL teatel taunisid ka Roheliste ja Rahvaliidu fraktsioonid haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase eilset põhimõttelist otsust mitte rahastada tänavu ühtegi poliitilist noorteorganisatsiooni, mis jättis aastatoetusest ilma kaks eelnevalt positiivse otsuse saanud ühendust - MTÜ Noored Sotsiaaldemokraadid ning MTÜ Rahvaliidu Noored.

Sellega muutis minister noorteühingute aastatoetuse eraldamise põhimõtteid pärast taotluste hindamist ning ekspertide poolt positiivse rahastamisettepaneku tegemist.

Seevastu Reformierakonna noortekogu esimees Kalle Palling teatas, et peab haridusministri niisugust otsust õigeks. «Kõik parlamendis esindatud erakonnad, nii koalitsiooni- kui opositsioonijõud, saavad riigieelarvest makstavat toetust ja seeläbi toetab riik ka erakondade noorteorganisatsioone,» ütles Palling.

Pallingu sõnul ei ole Reformierakonna noortekogu riigilt lisarahastamist kunagi taotlenud ega kavatse seda teha ka edaspidi. «Noortekogu hea käekäik ja toimimine on ikkagi Reformierakonna asi, mitte riigi mure. Nii peaks see olema ka kõigi teiste erakondade puhul,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles