Ansip: Eesti toetab Gruusia territoriaalset terviklikkust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili visiidil Eestis 20. jaanuaril 2010.
Gruusia president Mihheil Saakašvili visiidil Eestis 20. jaanuaril 2010. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip kohtus Eestis kahepäevasel töövisiidil viibiva Gruusia presidendi Mihheil Saakašviliga, kohtumisel keskenduti kahe riigi vahelisele koostööle, samuti taaskinnitas peaminister Eesti seisukohta Gruusia territoriaalsest terviklikkusest.

Kõneldes kahe riigi vahelistest suhetest keskenduti valdavalt majanduskoostöö võimalustele, milles suurimat potentsiaali näevad mõlemad pooled eelkõige infotehnoloogia valdkonnas ning põllumajanduses, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Mõlema riigi majandusnäitajate kõrval oli juttu ka välisinvesteeringute olulisest rollist. Peaminister Ansip tõstis seejuures esile läbipaistva ettevõtluskeskkonna olulisust, mis suurendab riigi majanduskeskkonna atraktiivsust välisinvestoritele.

Kõneldes mittetunnustamispoliitikast Gruusia separatistlike piirkondade suhtes, rõhutas Ansip, et Eesti toetab Gruusia territoriaalsest terviklikkust.

«Meie selge eesmärk on jätkuvalt toetada Gruusia suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust kõikides rahvusvahelistes organisatsioonides,» rõhutas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles