Kohus pani Ringmaa sõbra vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa ja Hendrik Lori.
Märt Ringmaa ja Hendrik Lori. Foto: Erakogu

Tartu maakohus mõistis 19. jaanuaril aastateks vangi ajakirjanduses Pae tänava pommimeheks tituleeritud Märt Ringmaa sõbra Hendrik Kurvitsa, kes mõisteti muuhulgas süüdi ka ligi 15 aastat tagasi umbes 800 g trotüüliga asjatamises.


Kohus mõistis varem perenime Lori kandnud Kurvitsa (68) lisaks lõhkeaine käitlemisele süüdi kelmuses, võltsimises ja valeandmete esitamises ning määras talle reaalse viieaastase vangistuse, vahendas

ERR Uudised

.

Jaanuari alguses alanud protsessil eitas Kurvits kategooriliselt kõiki kuritegusid, sealhulgas ka väidetavalt umbes 15 aastat tagasi trotüüli omandamist ning selle väidetavat toimetamist Tallinnasse. Samas jäi eeluurimisel nimetatud lõhkeaine edasine liikumine Tallinnas tuvastamata.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kretel Tamm süüdistas Kurvitsat ebaseaduslikus trotüüli käitlemises, mis seisnes selles, et ta omandas ajavahemikul 1992-1994 eeluurimisel tuvastamata jäänud Vene armee sõjaväelaselt kasti 10-20 kilogrammi trotüüliga ning toimetas selle oma tuttava koju Tartus Aardla tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles