Katrin Saksa hüvitist suurendatakse ligi üheksa korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu värske aseesimees Katrin Saks.
Tallinna volikogu värske aseesimees Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatide fraktsioonid esitasid eelnõu, mis tõstab Katrin Saksa hüvitise volikogu aseesimehe töö eest praeguselt 3000 kroonilt 26 040 kroonile.

Kuna teise määruse eelnõuga kaotatakse aga võimalus saada volikogu palgalisel esimehel või aseesimehel 6000-kroonine tasu volikogu töö eest, suureneb Saksa sissetulek kokkuvõttes ligi kolm korda.

Otsuse eelnõu seletuskirjas tuuakse välja, et kuni 1. veebruarini kehtib põhimõte, mille järgi määratakse linnavolikogu aseesimehele hüvitus sarnaselt linnavolikogu alatise komisjoni esimehe hüvitusele, mille suurus on 3000 krooni.

Alates 1. veebruarist 2010 saab linnavolikogu aseesimehele määrata hüvituseks kuni 60 protsenti aseesimehele ettenähtud palgaastmest, mille suurus jääb vahemikku 30 300 - 43 400 krooni.

Otsuse eelnõuga tehakse ettepanek määrata Katrin Saksale hüvituseks 26 040 krooni, mis moodustab 60 protsenti palgaastmest D7.

Sotside kommunikatsioonijuht Piret Pert märkis aga, et Saksa sissetulek suureneb vaid ligi kolm korda, sest otsusega kaotatakse ära Saksale makstav volikogu liikme tasu.

«Täna saab Katrin Saks volikogu aseesimehe tasu 3000 ja volikogu liikme tasu natuke üle 6000 krooni, mida saavad kõik volikokku valitud saadikud. Uue korraga ta neid tasusid enam ei saa, vaid saab igakuiselt 26 000 krooni bruto,» kinnitas Pert.

Otsust tahetakse rakendada tagasiulatuvalt 1. jaanuarist.

IRL taunib

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon taunib seda otsust ning leiab, et tegu on Keskerakonna järjekordse sammuga satelliiterakonda kuuluvate valgekraede sotsiaalsete töökohtade programmis, kus teatud isikutele sotsiaaldemokraatide seast on loodud reisisaatjate analoogia põhjal võimusaatjate ametid.

«Eks see olegi sotside paljuräägitud uus ja aus poliitika. Vajadus hoida kokku valitsemiskuludelt kõlab sotside retoorikas kenasti, kuid see ununeb hoobilt, kui terendamas võimalus maksumaksja rahakotis nahistada,» ironiseeris IRL fraktsiooni liige Siim Kabrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles