Briti laste seas uude grippi nakatumine seniarvatust kümme korda suurem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripiteemaline seinajoonistus Pekingis.
Seagripiteemaline seinajoonistus Pekingis. Foto: AFP / Scanpix

Eelmisel aastal haigestus Suurbritannia pandeemiast enim haaratud piirkondades H1N1 ehk seagripi viirusesse iga kolmas laps. See on kümme korda seniarvatust rohkem, selgus Briti Tervisekaitseagentuuri (HPA) uuringust.


Briti Tervisekaitseagentuuri (HPA) eksperdid kasutasid uuringus mullu augustis ja septembris ehk pärast Briti H1N1 gripi esimese laine lõppu võetud 1900 vereproovi ning võrdlesid neid 2008. aastal võetud ligi 1400 vereprooviga, edastas Reuters.

Uuring näitas, et esimeses laines oli seagrippi nakatumine kõige kõrgem kuni 15- aastaste laste seas. 5-14-aastastest koolilastest nakatus kõrge nakatumistasemega Londonis ja Inglismaa keskosas 42 protsenti. Verenäidised kinnitasid, et Londonis oli alla 15aastaste nakatumine 10 korda kõrgem kui HPA esialgu arvas.

Eksperdid tõdesid meditsiiniajakirjas The Lancet avaldatud uuringus, et lapsed on uue gripi suhtes kõige vastuvõtlikumad ning neid peaks esmajärjekorras vaktsineerima. «Uuring näitab H1N1 esimese laine leviku tõelist suurust ning tulemused peaksid olema laiendatavad ka teistele riikidele,» tõdesid nad.

WHO andmetel on enam kui 200 riigis registreeritud ligi 14 000 ametlikku seagripi surma, kuid pärast pandeemia lõppu kulub tegelike tulemuste kindlakstegemiseks 1-2 aastat ning tegelik surmajuhtude arv võib olla oluliselt suurem.

WHO hinnangul on pandeemia taandumas, kuid välistatud ei ole viiruspuhangu kolmas laine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles