Töötukassa palub kontrollida oma meenehanke seaduslikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötukassa juhatus pöördus Riigihangete Ametisse taotlusega uurida avalikkuse huvi pälvinud meenete riigihangete seaduslikkust.

«Olles veendunud, et hankemenetlus on läbi viidud kõikide õigusaktide kohaselt, otsustasime kutsuda järelvalvemenetlust läbi viima selleks seatud institutsiooni,» ütles töötukassa juhatuse liige Erik Aas.

Kirjas Riigihangete Ametile kinnitatakse, et kuna töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel on ainuosanik ettevõttes, kes tegutseb samas valdkonnas (MP Reklaamtrükk OÜ) ning on hõimlane samas valdkonnas tegutseva ettevõtte Reklaamkink OÜ omanikuga, välistas ta enda osalemise hankemenetluses.

Sümboolikaga kontoritarvete ja meenete lihtmenetluse hanked viis läbi töötukassa hankejuhi eestvedamisel moodustatud seitsmeliikmeline hankekomisjon.

Äripäev kirjutas täna, et töötukassa ligi miljonikroonise meenete ja kontoritarvete riigihankest ligi poole endale saanud firma AD Mad juht Ago Kurg on töötukassa juhi Meelis Paaveli abikaasa vend.

Keskerakonna fraktsiooni liikmed esitasid eile sotsiaalminister Hanno Pevkurile ka arupärimise, paludes selgitust, millistel kaalutlustel otsustas töötukassa kulutada 900 000 krooni meenete ostmisele ajal, mil Eestis on umbes 102 000 töötut. Sama summa eest oleks saanud luua kümmekond sotsiaalset töökohta või koolitada 100 töötut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles