Huvi vabatahtlike päästeliidu vastu on suur

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priitahtlike pritsimeeste kogunemine Türil.
Priitahtlike pritsimeeste kogunemine Türil. Foto: Andrus Eesmaa

Vabatahtlikud pritsimehed on kaks aastat usinalt liidu loomist ette valmistanud ning homme saab ettevalmistav etapp läbi ja asutatakse Eesti Priitahtlik Päästeliit. Liidu asutajaliikme Rait Killandi sõnul on huvi ametiliidu vastu väga suur.

«Praeguse seisuga peaks olema üle 20 ühingu ja kohaliku omavalitsuse liitumas,» ütles Killandi Reporter.ee-le. «See 20 ühingut on üle 200 mehe, see on suur-suur seltskond.»

Kaugemas tulevikus soovib päästeliit hakata läbiviima nii Eesti-siseseid kui ka rahvusvahelisi päästeõppusi.

Ka Eesti riigil pole midagi vabatahtlike pritsimeeste organiseerumise vastu. Päästeameti kaudu on vabatahtlike tegemisi juba 10 aastat toetatud.

«Riigi seisukohast on see väga mõistlik ressursi jaotamise süsteem. Igale poole, igasse metsakülla või piirkonda ei ole võimalik luua kutselist komandot. Seal saab aidata vabatahtlik oma kiire kohaletuleku ja nö. esimeste tööde alustamisega,» rääkis Killandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles