Loomaaias valitseb taas lein

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravmokk-ninasarvik Murray elas Tallinnas haruldaselt kõrge eani.
Teravmokk-ninasarvik Murray elas Tallinnas haruldaselt kõrge eani. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Teisipäeval lõpetas oma maise matka Keenia savannides sündinud, aga viimased 21 aastat Tallinnas veetnud ja Euroopas selle liigi jaoks rekordilise 41. eluaastani vastu pidanud teravmokk-ninasarvik Murray.

Enne Tallinna tulekut Zürichis elanud Murray reageeris saksa keelele, eriti Šveitsi dialektile alati elavalt.



Eile viisid Eesti Maaülikooli töötajad Murray maised jäänused skeleti tegemiseks Tartusse ning nahast loodab loodusmuuseum endale topise teha.



Loomaaed on küll juba mõnda aega rahvusvahelise koordinatsioonikomisjoni ootelehel noorte ninasarvikute paari ootejärjekorras, aga veel pole selge, millal siin taas teravmokk-ninasarvikuid näha saab. Kavas on paksunahaliste maja idatiiba remontida, aga selleks pole veel raha.



Kõva külmaga on loomaaia küttekulud suured, ent pakasest on ka rõõmu: jääkarud, lumeleopardid, jakid ja muskusveised on ilmast lausa vaimustuses.



Parasvöötme elukad võtavad külma rahulikult ning kord päevas käivad õues vööthüäänid ja teisedki soojade maade loomad. Buhaara punahirvi kaitsevad külma eest talli paigaldatud soojuskiirgurid.



Kotkamäel aga käib pesakaunistamine ja esimesena alustanud habekotkad on juba pulmadki ära pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles