Rahvaarvu vähenemine oli mullu üle aastate väikseim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC kogub abi vajavate laste toetuseks raha.
BBC kogub abi vajavate laste toetuseks raha. Foto: Image Works / SCANPIX

Statistikaameti teatel oli esialgsel hinnangul tänavu 1. jaanuaril Eesti arvestuslik rahvaarv 1 340 000. Vähenenud surmade arvu tõttu mullu rahvaarvu vähenemine aeglustus.

Loomulik iibe tõttu vähenes rahvaarv ligikaudu 400 inimese võrra, mis on alates 1992. aastast väikseim vähenemine.

Samas langes esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul elussündide arv. 2009. aastal registreeriti 15 807 elussündi, mis on 221 sündi vähem kui aasta varem.

Surmi oli 16 201, mida on varasema aastaga võrreldes ligi 500 surma vähem.

Loomulik iive on aasta jooksul sündinute ja surnute arvu vahe. Positiivne loomulik iive näitab sündide, negatiivne surmade ülekaalu. Alates 1991. aastast on Eesti loomulik iive olnud negatiivne.

Statistikaameti avaldatav rahvaarv põhineb 2000. aasta rahva ja eluruumide loenduse andmetel, mida täiendatakse igal aastal registreeritud sündide ja surmade andmetega. Samas halvendab statistikaameti andmete kvaliteeti pikk aeg, mis on möödunud viimasest loendusest ja see, et rahvaarv ei sisalda sise- ja välisrännet. Seetõttu on oluline järgmisel aastal toimuv rahva ja eluruumide loendus, mis täpsustab rahvaarvu.

Abielusid sõlmiti mullu 5409 ja lahutati 3193, vastavalt 718 ja 308 vähem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles