Kaitseministeerium: avalik teenistus pole koht natsilembelistele

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natsipropaganda
Natsipropaganda Foto: Lapresse / Scanpix

Kaitseministeerium teatas kommentaariks eilsele loole riigikaitsjate osalusel toimunud natsipidudest, et avalikus teenistuses pole kohta ekstreemsete vaadetega inimestele.


«On täiesti selge, et avalikus teenistuses ei ole kohta inimestele, kes levitavad ekstreemseid ja Eestit okupeerinud totalitaarsete režiimidega seotud vaateid - olgu siis tegemist parem- või vasakäärmuslusega,» teatas ministeerium.

Suurem osa kaitseministeeriumi valitsemisalas töötavatest inimestest omavad juurdepääsuluba riigisaladustele ning läbivad selleks ka kaitsepolitsei-poolse taustakontrolli. See on ministeeriumi hinnangul täna täiesti piisav vältimaks ekstremistlike liikumistega seotud inimeste tööleasumise meie valitsemisalas.

Eilne Eesti Ekspress kirjutas, et rida riigiametnikke osalesid paari aasta eest kaitsepolitsei huviorbiidis oleva Risto Teinoneni korraldatud nn natsitähtpäevade tähistamisel.

Artiklis nimetatud kaitseväe värbamiskeskuse peaspetsialist Janno tunnistas eile Postimees.ee'le, et on elu jooksul omal vabal ajal külastanud väga paljusid erinevaid üritusi. «Kuid see ei tähenda, et jagaksin kõigi nende korraldajate maailmavaadet,» sõnas ta.

Janno kinnitusel osales ta Risto Teinoneni üritustel uudishimust, kuid artiklis toodud perioodil (2006-2007) ei töötanud ta üheski riigiasutuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles