Tallinna Botaanikaaed tahab sulgeda rippsilla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaed.
Tallinna botaanikaaed. Foto: Peeter Langovits.

Botaanikaaia juhtkond teatas sel nädalal, et kavatseb sulgeda botaanikaaia territooriumil asuva rippsilla.


Korduvalt vandaalide tegutsemise ohvriks langenud sild on tänaseks päevaks niivõrd amortiseerunud, et juhtkond peab vajalikuks sild alates käesoleva aasta aprillist sulgeda.

Rippsild, mis kulgeb üle Pirita jõe, ühendades Kose asumit botaanikaaiaga renoveeriti aastal 1995 ja on Tallinnas ainuke omataoline. Silla sulgemisega kaob nii Pirita kui Lasnamäe elanikel võimalus lühema jalutusteekonna kasutamiseks. Sellele viitab oma märgukirjas ka botaanikaaia direktor Karmen Kähr, kelle sõnul lahendab silla demonteerimine ka aia üldise turvalisuse küsimuse. Vastavasisulised teated peaksid sillale ilmuma veebruarikuu jooksul.

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul ei saa niisuguste arengutega nõustuda. «Juba aastaid on inimesed seda silda kasutanud, mistõttu on ilmselge, et silla demonteerimisega püütakse muuta inimeste väljakujunenud harjumusi. Liiatigi on tegemist praktiliselt ainulaadse taolise rajatisega Tallinnas, mistõttu ei saa linnaosa valitsus kindlasti silla lammutamisega nõustuda,» ütles linnaosavanem.

Terik nentis samas, et mõistab botaanikaaia muret turvalisuse pärast. «Kuna botaanikaaia territooriumile pääseb tasuta, siis puudub piisav kontroll selle üle, mis sealsel alal toimub ning eks see tõepoolest võib teatavaid probleeme tekitada, kuid silla lammutamine on kergema vastupanu teed minek,» lausus Terik ning kinnitas, et linnaosa valitsus püüab omalt poolt aidata otsida alternatiivseid võimalusi atraktiivse rippsilla säilitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles