Möödunud nädalavahetusel kohtusid 7 riigi koristustalgulised

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Teeme ära! Minu Eesti" logo.
"Teeme ära! Minu Eesti" logo. Foto: www.minueesti.ee

Sellel laupäeval ja pühapäeval said Eestis kokku seitsme erineva riigi vabatahtlikud, et kahe päeva jooksul õppida üksteiselt kõike selle kohta, kuidas oma riigis koristustalguid korraldada.


Eesti vabatahtlikud kutsusid külla eestvedajad Lätist, Leedust, Portugalist, Sloveeniast, Rumeeniast ja Soomest, et olemasolev suurtalgute korraldamise kogemus nii kohapeal kui ka hiljem käsiraamatu vormis laiemat jagamist leiaks. Eestist alguse saanud üle-riigilise koristuspäeva idee on tänaseks toonud korraldajatele kontakte huvilistega kümnetest maadest - Jaapanist kuni Brasiiliani välja.

«Huvilisi on rohkematestki riikidest kui täna kohale jõuavad,» võttis asja kokku Teeme Ära ellukutsuja Rainer Nõlvak. Nõlvak lisas, et seltskond on vägev ja sellistega võiks prügimägesid liigutada küll.

Kahe päeva jooksul võeti töögruppides üksipulgi lahti senine kogemus nii logistika, kommunikatsiooni, IT-lahenduste, vabatahtlike koordineerimise kui ka mitmete teiste valdkondade kontekstis. Eestile, Lätile, Leedule oli see kokkusaamine võimaluseks vaadata senitehtule tagasi ja hinnata tegemise käigus saadud õppetunde.

Kokkusaamise vajadus kasvas välja tihedast suhtlusest nende riikide vabatahtlikega, kes esimest korda üle-riigilisi koristustalguid plaanivad - nii Rumeenia, Portugal kui ka Sloveenia tahavad sellel aastal oma riigis puhastustalguid pidada.

Sloveenias toimub suur koristuspäev 17. aprillil, Portugalis võetakse talgud ette 20. märtsil, Rumeenia korraldajad rihivad seevastu hoopis septembrit. Kõige kiiremini kääritakse käised üles India ühes suurimas linnas New Delhis, kus vabatahtlike eestvedamisel toimub pilootkoristus juba sellel laupäeval, 23. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles