Eesti päästja Gert Teder jõudis Haitilt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötaja Gert Teder.
Päästetöötaja Gert Teder. Foto: kaader filmist «Teoreem tulest».

Otsingu- ja päästetööd maavärinas kannatada saanud Haitil on lõppemas ja rahvusvahelised meeskonnad lähevad tagasi koju, täna jõudis koju ka Eesti Päästemeeskonna liige Gert Teder.

Teder sõitis Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus Haiti katastroofipiirkonda kaks nädalat tagasi. Tema ülesanne oli hinnata kannatada saanud riigi abivajadusi ja koordineerida humanitaarabi jõudmist hädasolijateni.

Veidi hiljem sõitsid Haitile ka logistikaspetsialistid Avo Kiik, Enn Eberg ja Jaanus Saar, kelle ülesandeks sai ÜRO humanitaartöötajale baaslaagri rajamine. Infotehnoloogilist tuge sõitis Haiti katastroofipiirkonda andma IT-spetsialist Indrek Juhanson, kes korraldas kohapeal ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna IT- ning sidetoetuse. Nende missioon kestab veebruari alguseni.

Eesti Päästemeeskond lähetati Haiti katastroofipiirkonda Rahvusvahelise Humanitaarpartnerluse (IHP) missiooni raames. IHP eesmärk on koordineerida ja tagada rahvusvahelist operatiivtoetust ÜRO ning selle organisatsioonide poolt läbiviidavate humanitaarabi- ja kriisireguleerimisoperatsioonidele, nii looduskatastroofide kui tsiviilhädaolukordade puhul.

Eesti Päästemeeskond on osalenud rahvusvahelistel humanitaaroperatsioonidel Indoneesias, Afganistanis, Pakistanis ja Namiibias ning rohkem kui kümnel rahvusvahelisel õppusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles