Tudengid otsivad pealinna sõidusoodustuse asjus abi Euroopa Komisjonilt

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengid avaldasid detsembris Tallinna volikogu otsuse vastu meelt.
Tudengid avaldasid detsembris Tallinna volikogu otsuse vastu meelt. Foto: Liis Treimann

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud (TÜÜL) alustas ettevalmistusi, et pöörduda seoses Tallinnas sõidupiletite hinnaerisuste kehtestamisega üliõpilastele Euroopa Komisjoni poole.


Üliõpilased leiavad, et Tallinna linnavalitsuse otsus kehtestada veebruarist mittetallinlastele pealinna elanikest kõrgemad ühistranspordi piletihinnad on Euroopa Liidu (EL) siseturu reeglitega vastuolus ning seetõttu vaidlustatav Euroopa Komisjoni juures.

«Kuigi oleme pöördunud hinnangu andmiseks õiguskantsleri poole, leiame, et Tallinna linnavalitsuse tegevusele peab andma oma hinnangu ka Euroopa Komisjon. Kuna Tallinna linnavalitsus rikub oma tegevusega otseselt ELi reegleid, on selline pöördumine põhjendatud,» teatas TÜÜLi juhatuse esimees Getter Tiirik.

Tallinna volikogu võttis eelmise aastal lõpu eel vastu määruse, millega tõstetakse alates 1. veebruarist sõidupiletite hindasid väljastpoolt pealinna pärit tudengitele üle 300 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles