Swedbank plaanib jätkata Boroditšilt võla nõudmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš.
Deniss Boroditš. Foto: Peeter Langovits

Swedbank plaanib jätkata Tallinna abilinnapealt Deniss Boroditšilt pankrotistunud Nordic Ehituse OÜ käenduslepingust tuleneva võla nõudmist.


Swedbank esitas Boroditši vastu pankrotiavalduse Harju maakohtule mullu oktoobris. Kohus otsustas 22. jaanuaril jätta abilinnapeale kui eraisikule ajutise pankrotihalduri määramata ning lõpetas asja menetluse.

Panga pressiesindaja Mart Siilivask ütles BNSile, et kohus jättis ajutise pankrotihalduri nimetamata üksnes formaalsel alusel, sisuline vaidlus kohustuse täitmise üle poolte vahel jätkub.

«Kasutame võimalikke õiguskaitsevahendeid rikutud õiguste kaitseks, et kohustada isikut täitma võetud kohustusi panga ees,» lisas Siilivask.

Panga pankrotiavalduse aluseks oli mullu juulis pankrotistunud kinnisvara- ja ehitusettevõtte Nordcity Ehituse käendusleping, millega Boroditš käendas Nordcity Ehituse Swedbankist võetud laenu.

Varem on Boroditš BNSile öelnud, et tema põhiline vastuväide Swedbanki avaldusele on, et panga nõue ei ole selge. Abilinnapea sõnul on tema vastu esitatud nõude suurus 4,5 miljonit krooni.

Boroditš oli Nordcity Ehituse osanik 2006. aasta veebruarist kuni 2008. aasta aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles