Paljassaare looduskeskkonna hoiualale paigaldati videovalve

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna keskkonnaamet paigaldas valvekaamerad Paljassaare hoiualale keskkonnarikkumiste ja vandalismi ärahoidmiseks.

Ööpäevaringse videovalvega tõhustatakse järelevalvet Paljassaare poolsaare põhja- ja lääneosas paikneval üle-Euroopalise tähtsusega linnualal toimuva üle, ennetatakse vandalismi ja looduskeskkonna saastamist.

Tallinna keskkonnaameti juhataja asetäitja Madis Kõrvitsa sõnul tekkis vajadus kaamerate järele peale sagenenud hoiuala linnuvaatlustornide ja teabetahvlite lõhkumisi ning juhtumeid, kus hoiualale sõideti maasturite ja ATV-dega ning ladestati jäätmeid.

«Kaamerate abil on võimalik tagada pidev valve hoiuala üle ning tuvastada looduskeskkonna rikkujaid,» lisas Kõrvits.

Videovalvet teostatakse koostöös Tallinna munitsipaalpolitseiga. Valvsaid kodanikke palutakse teatada rikkumistest Tallinna abitelefonile 1345.

Paljassaare hoiuala moodustati 16. juuni 2005. aastal valitsuse määrusega «Hoiualade kaitse alla võtmine Harju maakonnas».

Hoiualal on registreeritud 222 liiki linde. Ala linnurikkuse tagavad heade puhke- ja toitumisvõimalustega mitmekesine maastik, asumine lindude rändeteel ja aastakümneid kestnud vähene inimsurve.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles