Illegaalse autolammutuse rajaja karistus jääb jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Ebaseaduslikku autolammutust pidades keskkonnale suure kahju põhjustanud mehe süüdimõistmine jääb lõplikult jõusse, kuna riigikohtu loakogu ei andnud tema kaitsja kassatsioonkaebusele menetlusluba.

Viru maakohus määras mullu aprilli lõpus 47-aastasele Raivo Villersile looduskasutus- ja saasteloata tegutsemise eest 5000-kroonise rahalise karistuse ja kohustas teda maksma keskkonnainspektsioonile 263 200 krooni tsiviilhagi katteks.

Villersi kaitsja vandeadvokaat Kaido Kooga polnud maakohtu otsusega rahul ja esitas Tartu ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse, kuid teise astme kohus jättis novembri lõpus maakohtu lahendi jõusse. Seejärel esitas Kooga kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud esmaspäeval menetlusluba. Seega jääb Villersi süüdimõistmine lõplikult jõusse.

Keskkonnainspektsioon alustas kriminaaluurimist 2007. aasta septembris, kui ametnikud avastasid Avinurme vallas metsa rajatud ebaseadusliku sõidukite käitluskoha.

Uurimisel selgus, et Raivo Villers oli aastaid tagasi Avinurme metskonna territooriumil täitnud 1900 ruutmeetri suuruse metsamaa killustikuga ja rajanud sinna vanade sõidukite jäätmekäitluskoha.

Süüdistuse järgi rajas ta aastatel 2003-2004 Avinurme valda veel ühe ebaseadusliku vanade sõidukite jäätmekäitluskoha, mille pindala oli ligi 1500 ruutmeetrit.

Kontrollimisel avastasid keskkonnaametnikud sealt vanu sõidukeid, nende osasid, rehve ja muid ehituslammutus-, olme-, plast- ja metalljäätmeid.

Keskkonnaametnikud tuvastasid, et Raivo tekitas oma ebaseadusliku tegevusega keskkonnale kahju sadade tuhandete kroonide ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles