Põllumehed tahavad lumelükkamisel kasutada erimärgistatud kütust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eestimaa põllumajandustootjate keskliit soovib seadusemuudatust, mis lubaks erimärgistatud kütust kasutavate põllumajandusmasinatega liikuda ka teedel ja kasutada neid teede lahtilükkamisel.

Esmaspäeval esitatud muudatusettepanekus osutab Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliit (EPTK), et edaspidi võiks erimärgistatud vedelkütuse kasutamisega seotud sätteid rakendada paindlikumalt, kirjutas Oma Saar.

Vedelkütuse erimärgistamise seadus ei keela ega piira EPTK väitel ka praegu põllumajandusmasinate liikumist teedel, kuid paraku jätab seaduse sõnastus kontrollorganitele palju võimalusi seaduse tõlgendamiseks ja karistuse rakendamiseks, kui erimärgistatud kütust tarbivad põllumajandusmasinad tabatakse teedel liikumas.

Sama lugu on ka põllumajandustehnika kasutamisega kiireloomulistel töödel – nagu lumelükkamine kinnituisanud vallateedel –, kus kütuse vahetamine paagis on ebamõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles