Pärastlõunal oli elektrita 1297 majapidamist

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumest rasked liinid
Lumest rasked liinid Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Energia andmeil oli kella 15.15 ajal üle Eesti rikkeid 118 alajaamas ning elektrita 1297 klienti.

Rohkem on rikkeid Hiiumaal, kus on probleeme 74 alajaamas ja elektrita 680 klienti. Saaremaal on rikkeid 13 alajaamas ning elektrita on 131 klienti.

Rikete põhjuseks on peamiselt tugeva tuule tõttu lumest raskete puude murdumine õhuliinidele. «Jaanuari alguses maha sadanud lumi on endiselt tugevalt puude okste küljes kinni ning lund sajab juurde,» selgitas Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Maia Burlaka.

Kõikide nende rikete kõrvaldamisega tegelevad rikkebrigaadid. Burlaka sõnul pole välistatud, et rikkeid tekib juurde. «Mõnede juhtumite puhul võib elektrikatkestuse likvideerimine võtta aega, kuna liinide parandamine sõltub ligipääsuvõimalustest ja teedele langenud puude eemaldamisest. Seoses sellega palume katkestuste puhul mõistvat suhtumist ja kannatlikkust,» sõnas Burlaka.

«Soovitame klientidele, kelleni elekter jõuab läbi metsaste liinitrasside, seoses raskete ilmastikutingimuste jätkumisega varuda koju joogivett ja taskulambipatareisid ning laadida mobiiltelefoni akud täis.»

Mahalangenud juhtmetest, puude murdumistest liinile ja muudest riketest palutakse kohe teatada Eesti Energia rikketelefonile 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles