Nestor: ERRi tasakaalustatust ei tohi hinnata poliitikud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling
Rahvusringhääling Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor rõhutas, et rahvusringhäälingu saadete tasakaalustatuse üle ei tohiks kindlasti otsustada poliitikud.

«Küsimusele, kas rahvusringhäälingu saated võiksid olla tasakaalustatumad, tuleb kindlasti vastata jaatavalt ning küsimusele, kas selle tasakaalu hindajad peavad olema poliitikud, saab kindlasti vastata ainult eitavalt,» kirjutas Nestor oma ajaveebis, kritseerides Keskerakonna esitatud ettepanekuid ringhäälinguseaduse muutmiseks.

«Kui on vaja teha selgeks näiteks inimese pikkust, siis mõõdetakse seda sirgelt seistes meetri ja sentimeetrite abil. Ei ole nii, et meist igaüks ise ütleb, kui pikk ta on! Poliitikute jaoks võivad kõik saated, kus neid ei ole, näida tasakaalust väljas olevat,» nentis Nestor.

Erapooletut ja ausat hinnangut saadete kohta saavad tema arvates anda ainult need inimesed, keda see tasakaalustatus ennast ei puuduta. «Kehtivas seaduses on võimalused parema tasakaalu saavutamiseks olemas ja sisuliselt saab selle alusel märgata ja märkust teha teine ajakirjanik või ekspert.»

Nestor leidis, et Keskerakond soovib selle seaduseelnõu esitamisega taaselustada vahepeal soikunud vastandust «Keskerakond versus meedia», sest valimised ju varsti jälle tulemas. «Seda konflikti on ülal hoitud ja toidetud aastaid, täiesti teadlikult ja äärmiselt meisterlikult.»

«Pidev meeldetuletus valijale stiilis «meedia teeb meile liiga» taastoodab selle erakonna valijatele meelepärast «kaaskannataja» kuvandit. Ei ole tähtis, kas Keskerakonnale teeb liiga raadiosaade, ajaleht või siis näiteks vabariigi valimiskomisjon. Oluline on, et valija ja erakond kannatavad mõlemad, kuigi erinevatel põhjustel,» kirjeldas Nestor.

Tänu sellele vastandusele on tema hinnangul suudetud saavutada immuunsus meediast tuleva kriitika suhtes. «Keskerakonna valijale on iga kriitika nende lemmiku asjus juba ette vale, laim ja väljamõeldis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles