Rahvuslased korraldavad Vene saatkonna juures piketi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Madisson.
Tiit Madisson. Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahvuslased Tiit Madisson ja Jaan Hatto korraldavad Tartu rahu 90. aastapäeval, 2. veebruaril Tallinnas Venemaa saatkonna juures piketi, et nõuda Tartu rahu järgsete maa-alade tagastamist.


Meeleavaldus toimub järgmise nädala teisipäeval kell 13-14 Tallinna vanalinnas Pikk 19 asuva Venemaa saatkonna ees.

Eesti ja Venemaa sõlmisid 2. veebruaril 1920 Tartus rahulepingu, mis lõpetas Vabadussõja ning millega Venemaa tunnustas Eesti iseseisvust ja loobus igaveseks ajaks kõigist õigustest, mis olid Venemaal Eesti rahva ja maa üle.

Rahulepinguga lõpetati kahe riigi vaheline sõjaseisukord ning sätestati Eesti ja Venemaa vaheline riigipiir.

Piketi korraldajad Madisson ja Hatto on korraldanud Tartu rahu piiride taastamist nõudvaid meeleavaldusi ka varem. Mõlemad mehed kuuluvad algatusrühma, mis kutsus mullu novembris kokku Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) asutava kogu, võttis vastu ERSP põhikirja ja programmi ning valis juhatuse.

ERSP viieliikmelisse juhatusse valiti korraldajate teatel Jaan Hatto, Kerttu Ion, Tiit Madisson, Mati Talumaa ja Robert Vill.

Mitu kunagist ERSP asutajat on samanimelise ühenduse taasasutamist tauninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles