Tudengid otsivad abi kohtulahinguteks riigiga

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer
Maris Mälzer Foto: Peeter Langovits

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) otsib spetsialiste, kes esindaksid õppelaenu hüvitamise eest võitlevaid tudengeid kohtus.

Õigusabi pakkujatest moodustatakse meeskond, mille ülesandeks saab kaebuste koostamine ning nende kaitsmine kohtus.

EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer teatas, et nende poole on viimase nädala jooksul pöördunud mitmed tudengid, kes sooviksid Mirjam Tinno eeskujul oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda.

Liidu eesmärgiks on saavutada õppelaenude hüvitamise jätkamine võimalikult suurele hulgale üliõpilastele, kellelt see õigus 1. juulil 2009 ära võeti. «Õppelaenu hüvitamisele oli ja on õigus kõigil üliõpilastel, kes enne seadusemuudatust kehtinud korra alusel on võtnud õppelaenu ja vastavad hüvitamise tingimustele,» märkis EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.

Otsitakse nii õigusteadust õppivaid tudengeid kui ka praktiseerivaid juriste ja advokaate.

Tegemist oleks vabatahtliku tööga, EÜL lubab katta kõik tööga seonduvad tehnilised kulud.

Tallinna halduskohus otsustas eelmisel nädalal, et riik peab jätkama õpetajale õppelaenu hüvitamist hoolimata mullusest riigikogu otsusest rahapuudusel riigitöötajate õppelaenude tagasimaksmine lõpetada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles