Koolitüdruku mõrvanud noormees tahab vanglast vabaneda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Dari tapmisega seotud mehed kohtupingis.
Veronika Dari tapmisega seotud mehed kohtupingis. Foto: Peeter Langovits

Neli aastat tagasi Tallinnas Kadriorus Riigi Kinnisvara AS-i toonase juhi Tiit Ottise tapmiskatse käigus koolitüdruk Veronika Dari mõrvanud noormees taotleb Harju maakohtult enda enne tähtaega vanglast vabastamist.

Alaealisena toimepandud mõrva eest kaheksa-aastase vangistuse saanud Dmitri Štšerbakovi karistusaeg lõppeb justiitsministeeriumi andmetel 2013. aasta 26. detsembril, kuid alates mullu detsembrist on tal võimalik taotleda enda vanglast vabastamist elektroonilisele järelevalvele allutamisega, vahendas ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse järgi tulistas Štšerbakov 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist kõrvalmajast väljunud Ottise suunas neli lasku, mis sihtmärki ei tabanud.

Samas tabas üks lask aga Kreuzwaldi tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud Darit oimukohta ning tüdruk suri hiljem haiglas.

Maakohus vaeb Štšerbakovi võimalikku vabastamist homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles