Lugeja pilt: sinine kütus Tallinnas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees.ee lugeja jäädvustas hetke, kus Kadaka teel valati ühe veoki kütusepaaki sinist vedelikku.


Fotode autori hinnangul oli tegemist erimärgistatud kütusega, mida sõidu- ja veoautodes kasutada ei tohi.

Maksu- ja tolliameti andmetel kuulub vedelkütuse erimärgistamise seaduse kohaselt erimärgistamisele kerge kütteõli (nn punane kütus) ning eriotstarbeline diislikütus (nn sinine kütus).

Mõlemat kütust on keelatud kasutada mootorikütusena sõiduautos ning reisijate- või kaubaveoks ettenähtud sõidukeis. Erimärgistatud ehk sinine kütus on tavalisest diislikütusest tublisti odavam, kuid seda tohib kasutada ainult põllumajanduslikel töödel.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonnast öeldi, et juhul, kui tegemist on Eestist ostetud kütusega, on see ebaseaduslik tegevus. «Pildil olevas veokis ei ole ühelgi juhul erimärgistatud kütuse kasutamine lubatud. Karistuseks sellise tegevuse eest on rahatrahv kuni 18 000 krooni,» teatas MTA meediasuhete spetsialist Annely Erm.

Ta lisas, et MTA ootab teateid niisuguste rikkumiste kohta oma vihjetelefonile 800 4444 või e-posti aadressile vihje@emta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles